Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Geen miljoenen op de plank voor Drechtdoorsteek

LEIMUIDEN > Een grote meerderheid van de aanwezigen op de informatieavond over de Drechtdoorsteek blijkt fel tegenstander te zijn van dit plan. Maar veertien grondeigenaren in dat gebied hebben al wel contact opgenomen met de gemeente om te kijken of zij hun land aan de gemeente kunnen verkopen. En wat ze er voor kunnen vangen.


Wethouder Yvonne Peters (VVD) wil eerst die gesprekken afwachten. Zeker is al wel, dat de gemeente niet alleen zal luisteren naar de mensen die grote bezwaren hebben tegen de Drechtdoorsteek. Ook naar andere partijen wil het college luisteren, zoals dus de grondeigenaren, andere (overheids)partners en ondernemers. Maar gaat de wethouder de belangen van de eigen inwoners nou zwaarder wegen, dan wat bijvoorbeeld bestuurers van buurgemeenten willen? Peters: ,,We kunnen nu niet de afweging maken welke belangen zwaarder wegen. We weten niet hoe groot het project wordt. Dit is bij uitstek een idee met conflicten tussen recreatieve en economische ontwikkelingen en het behoud van het landschap. We willen kijken naar ruimtelijke kwaliteit en draagkracht. Of het antwoord ja of nee is, zover ben ik nog niet. Maar ik heb niet de intentie om boeren te gaan onteigenen die daar een goed draaiend bedrijf hebben. Daarnaast hebben we geen miljoenen euro's op de plank liggen om de Drechtdoorsteek te realiseren. De tijd zal leren of het een top of een flop is.''