Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Meer klachten

KAAG EN BRAASSEM > Vorig jaar zijn er veel meer klachten geweest over het dumpen van afval, milieuverontreiniging en veeg- en zwerfvuil. Het aantal meldingen steeg van 291 naar 337. Een deel hiervan ging over de vuilniszakken met kunststofafval, die te lang langs de straat staan, scheuren en bij harde wind door de straten waaien.


Ook zijn er meer klachten over het onderhoud van het groen; vooral waar het gaat om het overhangend groen en overmatig onkruid bij particulieren. Maar het aantal meldingen over hangjongeren, hondenpoep en geluidsoverlast is gedaald: van 204 naar 183. Wel wordt vaker geklaagd over overlast van bouwwerkzaamheden.