Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2017

'Genoeg extra woningen op Braassemerland'

HOOGMADE > De politieke partij LKB dient volgende week een voorstel in om te stoppen met de bouw van extra sociale woningen in Hoogmade. Fractievoorzitter Ton van Velzen laat weten, dat er al meer dan voldoende huizen en appartementen bijkomen in Braassemerland. Deze woningen kunnen niet alleen zorgen voor een versnelde doorstroming van woningzoekenden, maar ook statushouders krijgen hiermee snel een woonplek.


Tijdens de fractievergadering van zijn partij lichtte Van Velzen zijn standpunt toe. ,,Ik vind het onzin om die tien extra sociale woningen nog te bouwen, bovenop alles wat we allemaal al doen. Het aantal statushouders is veel minder dan gezegd. Heembouw heeft aangegeven dat ze nog dit jaar gaan starten met 64 woningen in het Westend; dat is dus eerder dan ze in Hoogmade kunnen starten. Het gespikkeld plaatsen van statushouders is daarmee geborgd (verzekerd, JD). Op de rest van Braassemerland komen 450 woningen, dus we zijn al ruim 500 woningen aan het bouwen. We hebben nu 5.000 woningen in deze gemeente, 10% extra sociale woningen er bij; dat moet toch genoeg zijn.'' Het is echter de vraag of Van Velzen de overige politieke partijen kan overtuigen tijdens de raadsvergadering van maandag 10 april.