Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Innovatie door vooruitzien

De Ruiter is een bedrijf met een lange geschiedenis in Ecuador. Twintig jaar aan uitdagingen heeft veel van de voor de sector benodigde veranderingen en dynamiek gebracht. De Ruiter Ecuador Roses S.A. (DRER) begon haar activiteiten in Machachi op de kwekerij van Panorama Roses. Een paar jaar later werd het bedrijf uitgebreid naar de Amaguaña, om de verschillende klimaatomstandigheden te testen, die de ontwikkeling en productie van nieuwe rozenvariaties toestaan.

Elf jaar geleden opende DRER een showroom in Cayambe op de Florecal kwekerij. Eind 2015 is besloten, dat de onderdelen selectie, onderzoek en ontwikkeling van nieuwe soorten verplaatst worden van Amaguaña naar Tabacundo. Dit besluit is onderdeel van een nieuw beleid van DRER om het proces van selectie en vermarketen te optimaliseren. Zo is het bedrijf in staat om de nieuwe codes te bepalen onder de beste klimaat- en groeiomstandigheden. Cayambe en Tabacundo dragen zorg voor de belangrijkste productie van gesneden rozen in Ecuador.

De Ruiter heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste innovators van variaties van gesneden rozen en biedt een brede variëteit aan van rozen die speciaal gekenmerkt worden doordat ze productief en ziekteresistent zijn. Deze variaties worden over de hele wereld verkocht en hebben meegeholpen om nieuwe markten te betreden in landen als China, Iran en Australië.

DRER wisselt voortdurend informatie uit met haar tegenhanger in Afrika, die ook heeft geprofiteerd van het delen van de variaties en kennis. In een geglobaliseerde wereld is het heel belangrijk, dat er lokaal genoeg informatie beschikbaar is over wat er wereldwijd gebeurd in andere productieregio's.

DRER heeft zich ontwikkeld tot een consultancy en adviserend bedrijf voor haar klanten, terwijl het nog altijd een rozenkweker is die haar variaties op ieder niveau in Ecuador promoot. De Ecuadoriaanse bloemenindustrie staat voor nieuwe veranderingsuitdagingen in de industrie, die steun van de kweker nodig heeft. Steun die verder gaat, dan alleen variaties aanbieden.

De succesvolle invoering van nieuw beleid door DRER vormt de basis voor de leidende positie die het bedrijf heeft in Ecuador en is de belangrijkste reden voor haar expansieve groei in de afgelopen jaren.

Het beleid voor kweken, selectie en onderzoek is gericht op het ontwikkelen en in de gaten houden van het grootste aantal codes onder lokale omstandigheden. Op die manier kunnen we beter reageren opkomen voor om het selecteren van de juiste variaties. De Ruiter heeft uitermate goede contacten met de meest invloedrijke belanghebbenden in de bloemenindustrie.


Dit alles bij elkaar heeft tot doel om 'het creëren van een bloemenindustrie' te realiseren voor onze klanten en strategische partners.