Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2017

Woningwens niet vervuld

RIJPWETERING > Het college van burgemeester en wethouders wil niet, dat er een woning gebouwd wordt in de achtertuin aan de Ripselaan 7b. Ook de plannen voor het deels ontmantelen van een loods aan Poeldijk 1d, om daar een huis te bouwen, krijgt niet de steun van het college. Beide bouwplannen zijn door dezelfde persoon ingediend.


De aanvrager liet de gemeente weten, dat het huis aan de Ripselaan een levensloopbestendige woning zou worden. Maar in ambtelijke stukken wordt daar ronduit aan getwijfeld: ,,Bij de afmetingen (van de te bouwen woning, JD) wordt eengoothoogte van zes meter en een nokhoogte van negen metter aangegeven. Dit strookt niet met elkaar, een levensloopbestendige woning is veelal gelijkvloers en bestaat niet uit meerdere verdiepingen. Daarnaast is het bouwen van een woning in deze omvang en in deze context te massaal.'' Het geplande huis aan de Poeldijk past volgens de gemeente niet binnen het bestemmingsplan.