Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2017

Drechtdoorsteek alleen betaalbaar met XXL Waterpretpark

LEIMUIDEN > Wethouder Yvonne Peters (VVD) wil, dat de gemeenteraad instemt met het doen naar een onderzoek voor de komst van de Drechtdoorsteek. Dat onderzoek gaat niet over de vraag óf er een Drechtdoorsteek moet komen, maar welke variant het meest realistisch is. De oplettende toehoorder wist maandag 15 mei echter al, wat de uitkomst van zo'n onderzoek zal zijn.


De gemeenteraad moet beslissen over een onderzoek naar de Drechtdoorsteek, waarbij drie varianten worden bekeken. Een Drechtdoorsteek met weinig watersportactiviteiten in de omgeving, met middelgrote activiteiten of met een XXL waterfunpark in de buurt. Peters liet de politici weten, dat ze na de zomervakantie ,,een analyse op de haalbaarheid van de Drechtdoorsteek'' wil hebben. Over de vraag, wie de Drechtdoorsteek gaat betalen, stelde de wethouder: ,,Dat is een van de uitdagingen. We zijn nu op zoek naar economische en maatschappelijke meerwaarden en dus partijen die met ons mee willen investeren. Als alleen de gemeente Kaag en Braassem dit moet gaan financieren, gaat de Drechtdoorsteek er never en nooit komen.'' Hierop liet watersportondernemer Bart Kempers weten, dat zich al ,,een grote investeerder en een aantal kleine ondernemers'' hebben gemeld om mee te financieren. ,,De grootste uitdaging zal de betaalbaarheid van het project worden. Dan moet je kijken naar een XXL Waterpretvariant, met horeca-faciliteiten; er zijn concreet geïnteresseerden.''