Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2017

Groen weg door appartementencomplex

HILLEGOM > De groen/speelweide in het plangebied De Marel verdwijnt waarschijnlijk; daar komt een groot appartementencomplex. Uit een rapport van het college van burgemeester en wethouders blijkt, dat er een mogelijkheid was om dit stukje groen in het centrum van Hillegom te behouden. Maar dan zou de gemeente verantwoordelijk worden voor de bouw van 29 sociale woningen; een kostenpost van 1,8 miljoen euro. En dat lijken de politici teveel van het goede te vinden.


Tijdens de vergadering van de raadscommissie op woensdag 3 mei hield inwoner Griffioen nog een hartstochtelijk pleidooi om de bouw van het complex tegen te houden. ,,De opgepompte grootte van het gebouw staat niet in verhouding met de rest van de omgeving. En hij pleitte voor het behoud van het groen. Maar wethouder Verheijen stelde, dat er geen mogelijkheden meer zijn: ,,De bouwvergunning is onherroepelijk. Onze gereedschapskoffer is erg beperkt. Het is niet zo simpel om te zeggen, dat we een stukje grond terugkopen. Zo zit de wereld niet in elkaar. We hebben geen instrumenten om het af te dwingen.'' De politici riepen de wethouder hierop nog wel op om de komende twee weken te praten met de projectontwikkelaar om te kijken of er nog een stukje groen behouden kan worden.