Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2017

Toch handhaving op onveilige trouwlocaties

KAAG EN BRAASSEM > De gemeente handhaaft niet, waar het gaat om de veiligheid van de 'incidentele trouwlocaties'. En dat moet veranderen, zo vindt babs (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) Henk van Tol. Maandag 8 mei uitte hij ongezouten kritiek op het gemeentebestuur en waarschuwde, dat ongelukken bij trouwpartijen nog maar een kwestie van tijd hoeven te zijn.

Zo overkwam het Van Tol een keer, dat een trouwplechtigheid onderbroken moest worden. Het vond plaats in een tuin, net naast een sloot en iemand ontdekte dat een peuter weg was. Pas toen het jochie weer gevonden was – en dus niet in het water lag – kon de plechtigheid voltooid worden. Met nog minder plezier denkt de babs terug aan die keer, dat hij de huwelijksvoltrekking moest sluiten op een sleepboot ,,van zes meter lang en twee meter breed. Het bruidspaar kon net op de plecht staan en ik er net voor, steeds achterom kijkend dat ik niet in het water zou vallen. Net naast ons, op de steiger stond veertig man een half uur lang; gedurende de huwelijksceremonie.''


Van Tol waarschuwde, dat de gemeente met name moet controleren op de veiligheid van incidentele trouwlocaties; dus plekken, waar maar één keer getrouwd wordt. ,,Met name bij huizen en in tuinen. Tot nu toe hebben we geluk gehad, dat er niets is gebeurd.'' Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) zegde hierop toe, dat er 'steekproefsgewijze controles' zullen komen.