Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2017

Omwonenden krijgen hun zin

Geen drempels op Oude Nieuwveenseweg

Nieuwveen – De omwonenden langs de Oude Nieuwveenseweg krijgen hun zin; er komen geen drempels om de snelheid van het verkeer omlaag te brengen. In plaats daarvan worden er meerdere 'smiley' palen geplaatst om de verkeersdeelnemers te wijzen op hun snelheid. Ook worden de cijfers '50' duidelijk op de weg geschilderd. Over een aantal maanden bekijkt de gemeente, of deze maatregelen daadwerkelijk geleid hebben tot lagere snelheden.

Joep Derksen

Vorige maand leek het nog onvermijdelijk, dat de drempelplateaus aangelegd zouden worden. Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) liet de gemeenteraad nog weten, dat er snelheidsmetingen zijn gehouden; hieruit bleek dat er te hard gereden wordt in de Oude Nieuwveenseweg. Bovendien was de gemeente benaderd met klachten en een verzoek om de drempels aan te leggen. ,,Er was alle aanleiding om maatregelen te treffen en dat zijn de drempels'', aldus Elkhuizen.


Maar de omwonenden stelden een enquete op en vroegen de buurtbewoners, of zij ook die drempels wilden hebben. Maar liefst 95% van de 60 mensen die reageerden, gaven aan totaal geen behoefte aan die drempels te hebben. Ad van Dongen licht toe:,,Die drempels zijn helemaal niet nodig. Ze worden aangepast aan de toegestane maximumsnelheid van 50 km, zodat de gebruikers er gemakkelijk met die snelheid of wat meer overheen kan rijden. Vooral als de weg bekend is.'' Hij vervolgt: ,,Er hebben de afgelopen vijf jaar helemaal geen persoonlijke ongevallen plaatsgevonden, alleen schade door een dronken automobilist. Het verkeer wordt al voldoende afgeremd door al die auto's die langs de kant van de weg geparkeerd staan. Het niet aanleggen van die drempels is een succesje.'' Elkhuizen laat weten: ,,Het gesprek met onder andere de voormalig huisarts Van Dongen werkte zeer helend. De oplossing lag dichterbij dan gedacht.”