Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 augustus 2017

,,Besluitvormingsproces is schijnvertoning''

HOOGMADE – De Groep Verontruste Hoogmadenaren roepen de gemeenteraadsleden op om het bestemmingsplan voor de tien sociale woningen nog niet vast te stellen. Ze vinden, dat hun argumenten tegen de komst van deze huizen niet serieus genomen worden. ,,In de antwoorden van burgemeester en wethouders wordt nauwelijks inhoudelijk gereageerd op onze vragen, voorstellen en alternatieven'', zo liet inspreker van Wieringen maandag 28 augustus weten tijdens de beeldvormende raadsvergadering.


De Verontruste Hoogmadenaren moesten maar liefst vijf maanden wachten, totdat ze van de gemeente een reactie kregen op hun standpunten. Wethouder Herman Haarman (D66) gaf de schuld hiervoor aan ,,de vergaderdrukte van de raad en het zomerreces''. Raadslid Thijs Mooren (CDA) vond dat maar vreemd: ,,We willen de inwoners graag bij de besluitvorming betrekken. Maar op zo'n manier lukt het niet echt. Als iemand een zienswijze indient en hij moet een half jaar wachten op een antwoord, zal hij zich de volgende keer gaan afvragen of het nog wel zin heeft om zoiets te doen.'' Van Wieringen noemde het hele besluitvormingsproces een ,,schertsvertoning''. De Verontruste Hoogmadenaren hopen, dat de gemeenteraad besluit, dat er alleen een 'Groene brede school' komt en geen tien nieuwe huurhuizen.