Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 augustus 2017

Column

Opbouw

De afgelopen weken was ik als journalist te gast bij meerdere huttenbouwevenementen. Daar straalt altijd een mooie symboliek van af. Jongens en meisjes werken samen – al dan niet met hun ouders – om een mooi nieuw huis te bouwen. Een paar pallets als stevig fundament, houten panelen worden de muren en enkele spaanplaten vormen het dak. Het ene groepje kinderen is al blij met een vierkante woningblokje, terwijl de andere jeugd het grootst er de grootste of hoogste constructie van wil maken. Maar wat het resultaat ook is; iedereen doet zijn/haar/het best om tot een goed eindresultaat te komen.

Wat dat betreft is het jammer, dat ik vrijwel geen enkel gemeenteraadslid of collegelid gezien heb, die de huttenbouw kwam opvrolijken met haar aanwezigheid. Kelly Straver was hierop de uitzondering; zij was ook één van de vrijwilligers van een huttenbouwevenement. Waarom heb ik de politici deze zomer eigenlijk zo weinig gezien? Aan de ene kant is het begrijpelijk, want de politici zijn zich aan het opladen voor een nieuw politiek jaar, dat op maandag 21 augustus weer begint.

Een jaar, waarin de raadsleden met elkaar verder moeten bouwen aan een beter Kaag en Braassem. Om maar meteen even de link met de huttenbouw te leggen. Het wordt voor de politici een belangrijk, voor de journalisten een leuk en voor de inwoners een bepalend jaar. Maart volgend jaar zijn er namelijk weer de gemeenteraadsverkiezingen en dat is hét moment in vier jaar tijd, dat u kunt medebepalen welk raadslid mag blijven of wie er nieuw in de gemeenteraad mag komen.

De raadsleden zullen dingen om uw hand, spitsvondige opmerkingen en steken onder water naar elkaar uitdelen. Hier en daar worden baby's gekust en honderden handschudden worden uitgereikt. U zult er allicht moe van worden, waarde columnlezer. ,,Daar komen die politici weer'', is een veelgehoorde zucht vlak voor iedere gemeenteraadsverkiezing. Maar wat mij betreft, mag het ieder jaar gemeenteraadsverkiezing zijn. De tijd van aardig en lief zijn voor elkaar in de politieke arena is namelijk voorbij. De komende maanden zullen bepalen welke partijen enorme klappers maken bij de verkiezingen en welke partijen zullen verliezen.


Ik ben benieuwd wie maandag 21 augustus de eerste stoot uitdeelt...