Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2017

Gemeenteraad wil nieuwe sporthal bij ikc

TER AAR – De voltallige gemeenteraad wil, dat er een sporthal komt bij het nog te bouwen integraal kindcentrum. Hiermee komt de huidige sporthal De Vlinder te verdwijnen. Op deze plek moet woningbouw en horeca komen. Volgens wethouder Annette Pietersen gaat de huidige sporthal pas dicht, op het moment dat de nieuwe sporthal er staat.

Het nieuwe ikc wordt naar verwachting in de zomer van 2020 opgeleverd. Dan moet de nieuwe sporthal er ook naast staan. Wat fractievoorzitter Lizet Keijzers (SBN) betreft, gaat die nieuwe sporthal ook weer 'De Vlinder' heten. ,,De Vlinder gaat niet weg, maar de sporthal blijft en wat ons betreft gaat deze altijd De Vlinder heten.'' Haar collega Marco Oehlenschläger (D66) vond het positief, dat er een nieuwe sporthal komt, die ,,toekomstproof en duurzamer'' gebouwd wordt. Wel wordt de sporthal iets kleiner dan de huidige De Vlinder. Daar tegenover staat, dat de tribune groter wordt.


De politieke partijen Natuurlijk Nieuwkoop, SGP-ChristenUnie en CDA riepen op, dat er voor gezorgd moet worden, dat ook in de nieuwe sporthal ,,sociale ontmoetingsaspecten'' moeten zijn. De komende tijd worden door de gemeente plannen ontwikkelt om op de plek van de huidige sporthal woningen en horecafaciliteiten te bouwen. Wethouder Guus Elkhuizen was blij: ,,Dit was de eerste keer dat mensen mee konden praten. Ik ben daar trots op. Het proces is mooi verlopen. Beter kon het niet.''