Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2017

'Natuurlijk Nieuwkoop' wil zes raadszetels veroveren

Nieuwkoop – De politieke partij MPN/PN heet voortaan 'Natuurlijk Nieuwkoop'. Fractievoorzitter Pien Schrama maakte dit donderdag 6 juli bekend. Met de nieuwe naam moet de partij zich bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart beter kunnen presenteren.

De partij, waar Schrama leiding aan geeft, is ontstaan uit een samenwerking tussen twee politieke partijen: MPN en PN. Maar dit leidde tot een gecombineerde naam, waar nu nog menig politicus en inwoner de tong over breekt. Zowel de gemeenteraadsleden als de leden van de partijen waren het er dan ook over eens, dat het tijd werd voor een nieuwe naam. En die is er nu dus: Natuurlijk Nieuwkoop.

Schram laat weten, dat deze naam niets zegt over het zelfstandig willen behouden van Nieuwkoop: ,,Dat is op dit moment geen punt van discussie''. Maar wel geeft ze aan: ,,De oude naam, MPN/PN bekte niet en we wilden een frisse en eigentijdse naam. Natuurlijk Nieuwkoop is ook een opstap naar een fusie van de beide partijen, maar daar moeten de leden zich na de gemeenteraadsverkiezingen over uitlaten.''


,,Een beter leven door een beter bestuur'', zo geeft de partij op haar website en de sociale media aan. ,,In het logo hebben we de kleuren blauw en geel. Blauw staat voor helderheid, transparantie, wilskracht en idealen. Geel staat voor optimisme en energie. De naam geeft betrokkenheid aan en het samenwerken met de inwoners. We zijn geen nieuwe partij, maar al sinds de jaren '70 onafgebroken in de lokale politiek actief. We hebben nu alleen een nieuwe naam.'' De partijgenoten hebben unaniem ingestemd met het introduceren van deze naam. Schrama laat weten, dat ze bij de volgende verkiezingen er van uit gaat, dat Natuurlijk Nieuwkoop minimaal zes zetels gaat halen. Op dit moment heeft MPN/PN vier zetels.