Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 augustus 2017

Vriendschapsburgemeester bezoekt dorp

NIEUWKOOP – De burgemeester van het Tsjechische dorp Dobruška bezoekt de gemeente Nieuwkoop een aantal dagen. De burgemeester, Petr Lzicar, is hier samen met zijn vrouw op uitnodiging van burgemeester Frans Buijserd en het Vriendschapsband Dobruška, dat alle voorbereidingen getroffen heeft.

Niet alleen gaat Lzicar zich onderdompelen in de lokale festiviteiten; ook neemt hij een ambtenaar mee, die drie weken lang een kijkje in de gemeentelijke keuken mag nemen. Daarnaast mogen zes kinderen uit het 7.000 zielen tellende dorp ook een week lang in Langeraar logeren. Zij zijn leerlingen op de Art School in Dobruška en krijgen onder meer les van beeldend kunstenaar Ans Vianen.

De officiële ontvangst van de Tsjechische burgemeester vindt op donderdag 24 augustus om 10:00 uur plaats in het gemeentehuis. Na een uitgebreide lunch volgt een bezoek aan de Ruygeborg (Noordenseweg 23, Nieuwkoop). Hierop trekt het gezelschap verder naar de Zevensprong, waarna vervolgens kampeerboerderij De Straat-Hof in Leimuiden aangedaan wordt. Daar krijgt het Tsjechische gezelschap onderwijs over het door boer Aad Straathof opgezette 'Poldershoppen Project'. De dag wordt afgesloten met een etentje op uitnodiging van de Rotary Ter Aar.

In de dagen er na volgen nog bezoekjes naar onder meer Aeresteijn, de Regthuystoren en een boottocht over de Nieuwkoopse plassen.