Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 september 2017

Winkeliers slijpen de messen

Nieuwkoop – De ondernemers van het Kennedyplein en het Reghthuysplein staan lijnrecht tegenover elkaar, waar het gaat om de conclusie van het DNWS-rapport. De Reghthuysplein-ondernemers roepen de gemeenteraad op om nog voor de gemeenteraadsverkiezingen besluiten te nemen, zodat er op korte termijn één winkelcentrum komt. De Kennedypleinondernemers willen hun mooie plek niet opgeven, om hun collega's verderop in het dorp te ondersteunen.

De afgelopen jaren is het Reghthuysplein steeds minder aantrekkelijker geworden. Winkels en voorzieningen verdwenen en hiervoor in de plaats kwamen makelaarskantoren en leegstaande panden. Tijdens een bijeenkomst met de raad hield ondernemer Sabine Zimmer (eigenaresse van Blue by Rosa) een hartstochtelijk pleidooi: ,,Ons hart loopt leeg. In de laatste tien jaar zijn ruim twintig ondernemers uit het hart van Nieuwkoop vertrokken. Verswinkels, een apotheek of bibliotheek zijn niet meer te vinden in het centrum. Ook de eerste winkelketen heeft de stekker uit Nieuwkkop getrokken. Als er niets gebeurt, sneuvelen er nog meer winkels. We zijn niet meer trost op onze parel in het groene hart. De gemeenteraad moet nu het besluit nemen om de twee winkelcentra te fuseren. Anders wordt dit een slaapdorp, dat uiteindelijk voor niemand goed is.''

Bas Bobeldijk, eigenaar van de Jumbo supermarkt, sprak namens de ondernemers op het Kennedyplein. Hij liet weten, ,,de zorgen van het Reghthuysplein te begrijpen, maar wij kunnen niet ergens aan meewerken, als wij er zelf op achteruitgaan. Het kan geen goed fundament zijn, dat wij moeten inleveren, om anderen te helpen.'' Hij pleitte voor een nieuw advies, waarbij gekeken wordt naar de gevolgen van het realiseren van één winkelcentrum.


Leo Kooyman (VON, Verenigde Ondernemers Nieuwkoop): riep alle ondernemers op om ,,niet in de loopgraven te gaan zitten. Bas Groen is voorzitter van de Werkgroep Retail, die opdracht gaf voor het rapport. Hij erkende, dat niet alle vragen beantwoord zijn door het onderzoek. ,,De onderzoekers wilden geen oplossingen verzinnen, maar kijken waar de vraagstukken liggen. Mogelijk is het voor hun een verdienmodel, dat er vragen blijven na het onderzoek.'' Hij stelde voor, dat ,,een oliemannetje'' wordt aangesteld om de ondernemers van de beide pleinen weer met elkaar te laten praten. Mochten de ondernemers van het Kennedyplein gedwongen worden te verhuizen, dan zal dat met een prijskaartje gaan, zo liet keurslager Jeroen van Wijk weten: ,,Ik heb mijn pand op het Kennedyplein niet gekocht, om het daarna weg te geven.''