Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 september 2017

Column

Persbericht

U als fervent lezer van het Witte Weekblad, waarde columnlezer, weet dat ik als politiek verslaggever kritisch schrijf over wat er in Kaag en Braassem gebeurt. Daarmee maak ik niet echt politieke vrienden en daar ben ik blij mee. Ik schrijf namelijk niet voor de politiek, maar voor de inwoners van Kaag en Braassem. Als het over een bepaald onderwerp gaat, heb ik altijd in mijn achterhoofd de gedachte; ,,Wat betekent dit voor u als inwoner?”

Dat wordt niet door iedere politicus gewaardeerd. Gelukkig maar, want wie als journalist zwelgt in het krijgen van schouderklopjes, zou onmiddellijk moeten stoppen met zijn vak. Het is de taak van de politiek journalist om in de gaten te houden, waar de bestuurders zich mee bezig houden en of er geen onoirbare zaken plaatsvinden.

En je moet altijd scherp blijven en opletten, dat je niet voor het karretje van de ene of andere partij gespannen wordt. Zo kreeg ik van verschillende CDA-afdelingen een persbericht toegestuurd, waarin bezorgdheid werd geuit over een mogelijk gebrek aan zak- en kleedgeld voor kinderen die in een jeugdinstelling of pleeggezin wonen. In dit persbericht stond een quote: ,,Om toch zakgeld op te halen steken begeleiders veel tijd in het aanschrijven van fondsen. De tijd die hier in gaat kan niet aan begeleiding of andere taken worden besteed.” Laat nu een Katwijks gemeenteraadslid precies dezelfde quote hebben, als CDA-fractielid Brent Wijshijer uit Nieuwkoop!


Bij het schrijven van deze column had ik dit persbericht nog niet van de Kaag en Braassemse afdeling ontvangen. En ik hoop ook, dat het niet gebeurt, want dit persbericht is natuurlijk door de landelijke CDA-afdeling opgesteld en verstuurd om zo de lokale en regionale media te 'spinnen'. Het is de taak van de politici, dat ze zelf moeten weten, wat er speelt in de gemeente. Wat natuurlijk onverlet laat, dat het gemeentebestuur inderdaad er voor moet zorgen, dat deze zorgkinderen krijgen, waar ze recht op hebben.