Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Afvalverwerking steeds duurder

Nieuwkoop – De kosten voor het verwerken van het afval stijgen enorm. Voor het transporteren en sorteren van het plastic, moet de gemeente 61.800 euro extra betalen aan Cyclus. Daar bovenop komt 45.800 euro voor de verwerking van metaalafval en nog eens 16.000 euro voor een software-update. Afval scheiden zou toch geld moeten opleveren?

Burgemeester Frans Buijserd: ,,Cyclus past een nieuw tariefsysteem toe. Jarenlang hadden we een ton minder betaald, dan we eigenlijk moesten betalen. Door stevig onderhandelen hebben we dat weer recht getrokken en hoeven we niet die 100.000 euro extra te betalen. Maar voortaan betalen alle gemeenten hetzelfde tarief voor iedere handeling, die Cyclus uitvoert. Dat de verwerkingskosten stijgen, is een feit.  ,,Wat je aan de ene kant verdient door efficiënt in te zamelen en te onderhandelen, verlies je weer doordat de verwerkingskosten hoger worden.''