Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Klachten over onkruid geen raketwetenschap

KAAG EN BRAASSEM – Het leek zo'n leuk idee; wethouder Herman Haarman gaat samen met enkele ambtenaren de dorpen in om daar samen met inwoners te praten over de kwaliteit van de openbare ruimte. Tot nu toe hebben ze de dorpen Woubrugge, Oude Wetering en Hoogmade bezocht, maar iedere keer was de opkomst van de inwoners teleurstellend.


,,De opkomst was redelijk laag'', zo vond een ambtenaar tijdens een politieke bijeenkomst op woensdag 4 oktober. Ook de kwaliteit van gesprekken was blijkbaar niet op het niveau van raketwetenschappers: ,,De inwoners gingen heel snel praten over waar het gras hoog is en waar er een beetje onkruid is.'' Toch is het gemeentebestuur positief over deze bijeenkomsten: ,,Zo spreek je mensen op een andere manier en krijgen we een beter beeld van wat er speelt in het dorp.'' Inwonerraadslid Nick van Egmond (D66) had een idee om de opkomst van de inwoners te laten stijgen: ,,(Deze wijkschouwen, JD) waren om 16:00 uur 's middags. Waarom gebeurt dat niet om 19:00 uur 's avonds; op dat tijdstip kunnen meer mensen.''