Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Gemeenteraadsverkiezingen van invloed op wachtgeld

Nieuwkoop –Het wachtgeld voor oud-wethouders levert de gemeente dit jaar een kostenpost op van 205.000 euro. Op woensdag 21 maart volgend jaar vinden weer de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Het is nog niet zeker, of de huidige wethouders na die tijd ook hun werk mogen blijven doen. Maar als één of meer wethouders een andere baan moeten vinden, kunnen ze een beroep doen op het wachtgeld. 

Voorlopig gaat de gemeente er nog van uit, dat de wachtgeldkosten in 2019 dalen naar 153.000 euro. Houdt de gemeente dan geen rekening met de uitslag van de verkiezingen? Burgemeester Frans Buijserd laat weten, dat hij ,,moet rekenen met de gegevens, die hij heeft. Maar we werken leuk samen. We zullen kijken, of dat zo blijft na 21 maart. Dat hangt van de kiezer af.'' Hierop grapte wethouder Paul Platen (VVD): ,,De kiezer heeft dus invloed op het (wachtgeld, JD) bedrag.''