Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Fietspad dood en begraven

LEIMUIDEN – Het plan om een recreatieve 'fietslink' aan te leggen tussen de Willem van der Veldenweg en de Westerdijk is definitief voorbij. Dat liet wethouder Yvonne Peters (VVD) donderdag 5 oktober weten.


Het plan voor een recreatief fietspad op de Molenkade en langs de zuidelijke oever van de Drecht ontstond in 1988. In dat jaar werd een overeenkomst gesloten met de Provincie Zuid-Holland om dit fietspad aan te leggen. Stukken grond van particulieren werden gekocht, maar dertig jaar later is er nog geen klinker aangelegd. Het project is nu definitief gestopt. ,,Het stoplicht staat op rood, omdat het fietspad een lage prioriteit krijgt van de provincie en hierdoor weinig subsidiebudget beschikbaar blijft'', zo is te lezen in een ambtelijk rapport. De aangekochte stukken grond moeten weer worden verkocht. Peters is er duidelijk over: ,,Dit fietspad wordt 'm niet. We trekken er al heel lang aan, maar de route valt niet binnen ons fietsenplan. We willen er niet mee doorgaan en hebben ingestemd met de wens van de Provincie om er mee te stoppen.''