Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

,,Onze raad blinkt uit in vertragingen''

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders zag zich maandag 9 oktober gedwongen om een voorstel in te trekken. Als de raad dit voorstel had aangenomen, zou het college meer beslissingsbevoegdheid hebben over de kleine bouwplannen (tot tien woningen). Maar door felle oppositie van SVKB en LKB én omdat er nog onduidelijkheid is over het zogeheten 'afwijkingenbeleid' wordt hierover nog geen besluit genomen.

SVKB en LKB dienden in eerste instantie een voorstel in om de ruimere bevoegdheden van het college terug te draaien. Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) vond dit niet nodig: ,,Het gaat ook om vertrouwen. We moeten het college kunnen vertrouwen als het gaat om uitvoering van het beleid en het afwijkingenbeleid.'' Maar fractievoorzitter Ton van Velzen (LKB) stelde hierop: ,,Het gaat niet om wantrouwen naar het college, maar we willen de regels graag duidelijk hebben. We willen voorkomen, dat we straks als raad problemen krijgen en dat we er (over dit soort kleine bouwplannen, JD) niets meer over mogen zeggen.''


De raadsleden riepen LKB en SVKB op, om hun voorstel anders op te stellen. Maar na een schorsing (praatpauze, JD) kwamen het college en de politieke partijen overeen, dat het hele onderwerp voorlopig van de agenda wordt gehaald. Wethouder Herman Haarman (D66) liet weten, dat dit weer terugkomt in de gemeenteraad, als het 'afwijkingenbeleid' door de politiek besproken wordt. Fractievoorzitter Alwin Koek (VVD) mopperde nog: ,,Onze raad blinkt uit in vertragingen en langdurigheid.'' Maar deze woorden maakten geen indruk.