Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Pleidooi voor samengroeien Rijpwetering en Oud Ade

RIJPWETERING – De manier waarop de gemeente de 'dorpsperspectieven' over Rijpwetering heeft opgesteld, kan niet de goedkeuring krijgen van de Dorpsraad Rijpwetering. Dat liet Marga Moore, voorzitter van de Dorpsraad, vorige week weten.

Tijdens een bewonersavond in juni konden de aanwezigen hun voorkeuren aangeven voor de toekomst van het dorp. Zo zien de mensen graag extra bankjes voor toeristen en wandelaars in de openbare ruimte van Rijpwetering verschijnen. Hiermee volgt het dorp haar zusterplaats Leimuiden, waar in de toekomst ook meer bankjes komen, dankzij hardnekkig volhouden door de initiatiefneemster. Toch neemt de gemeente vooralsnog geen actie op dit punt, zo blijkt uit de dorpsperspectieven.

Moore gaf aan, dat er vier mensen pleitten om de dorpen oud Ade en Rijpwetering meer naar elkaar te laten toegroeien. En dat was twee keer zoveel als de mensen, die dat niet vonden. De Dorpsraad is voorstander van het aan elkaar laten groeien van deze dorpen, zo liet Moore weten. ,,We kunnen geen twee kerken en twee dorpshuizen handhaven. We maken gebruik van elkaars faciliteiten, dus waarom gaan we van elkaar afbouwen.'' Ze vroeg de gemeenteraad om dit ook in de plannen te laten verschijnen. Ook is de Dorpsraad enthousiast over een plan om een tweede bouwlint achter de Koppoellaan te realiseren en tegelijkertijd het parkeerprobleem daar op te lossen. Het verbreden van de stoep aan de Koppoellaan / Pastoor v.d. Plaatstraat moet nog maar even wachten. Moore vindt, dat hier nog over nagedacht moet worden: ,,Ik zou eerst de oplossing voor het verkeer veilig willen zien! De Koppoellaan is een ontsluitingsweg!''


Ze kreeg de toezegging, dat de gemeente eerst met aanwonenden en betrokkenen gaat praten, voordat er actie wordt ondernomen op het verbreden van de stoep. Een ambtenaar wees er op, dat er al drie plekken bij Rijpwetering zijn aangewezen, om daar woningen te bouwen. ,,Je kan nog veel meer aanwijzen, maar je moet de komende acht jaar keuzes maken.'' Er lijkt echter geen meerderheid te vinden bij de gemeenteraad om al het groen tussen de beide dorpen vol te zetten met woningen.