Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

,,Koopwoningen op braakliggend terrein bij Muggenlaan''

Nieuwkoop – Een stuk grond aan de Muggenlaan ligt al meer dan tien jaar braak. Ooit waren er plannen van de Woningstichting Nieuwkoop om er sociale woningen en een zorgcomplex te bouwen, maar dat plan is jaren geleden afgeschoten door de Raad van State. De politieke partijen beginnen nu onrustig te worden, of daar ooit iets gaat gebeuren.

Tijdens een politieke vergadering wilde commissielid Marco Slinger (SBN) weten, wat de overige politici er van vinden om dat gebied te gebruiken voor koopwoningen voor de vrije sector. En dus af te stappen van de sociaal-maatschappelijke doelen. Fractievoorzitter Elias van Belzen (SGP/ChristenUnie) had daar wel oren naar: ,,Alles is beter dan dit terrein nog eens twintig jaar braak te laten liggen.'' Wat hem betreft is een combinatie van duurdere koopwoningen en sociale woningen ook bespreekbaar. ,,Kijk waar behoefte aan is.'' Quinten van Dobben (VVD) is het hier mee eens. ,,Misschien moet je de deur op een kier zetten om toch een klein deel marktwoningen te bouwen.''


Maar voor Berry Dors (Natuurlijk Nieuwkoop) gaat dit te ver: De bedoeling is, dat daar iets sociaals en maatschappelijks voor de buurt ontstaat. Dat verwacht de bevolking ook. Ik wil niet op voorhand de vrijheid meegeven, dat die koopwoningen ook kunnen. Juist in dat gebied, midden in de kern, is behoefte aan sociale woningbouw voor jongeren en ouderen.'' Zijn woorden werden gesteund door het CDA. Wethouder Annette Pietersen probeerde de koopwoningengeest weer in de fles te duwen. ,,U bent een probleem aan het oplossen, dat er niet is.'' Volgens haar worden er al nieuwe plannen gemaakt voor de bouw van sociale woningen.