Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

,,BIZ is kans voor Bovenland''

Nieuwkoop – Het opzetten van een BIZ (Bedrijfsinvesteringszone) kan een bijdrage leveren om het bedrijventerrein Bovenland klaar te maken voor de toekomst. Hierbij betalen alle ondernemers verplicht een bijdrage, zodat van dat geld het hele bedrijventerrein aantrekkelijker gemaakt kan worden. De ondernemers van Bovenland moeten het initiatief nemen. Wethouder Paul Platen (VVD) ziet een kans liggen voor Bovenland.

Vorige maand verscheen het rapport van de werkgroep Bovenland over de staat en toekomst van Bovenland en daaruit bleek, dat er veel dingen goed gaan. Toch zijn er verbeterpunten, waar het gaat om het onderhoud van de openbare ruimte, parkeermogelijkheden en vraag naar en aanbod van bedrijfsruimtes.


Bij de uitvoering van de verbeterpunten wordt onderscheid gemaakt tussen acties vanuit de gemeente en acties door ondernemers. Wethouder Platen geeft aan, dat ook de ondernemers zelf veel kunnen doen om het bedrijventerrein toekomstbestendig te houden. Een BIZ zou zo'n mogelijkheid kunnen zijn. Platen benadrukt, dat die BIZ een initiatief van de Bovenlandondernemers zelf moet zijn. Maar hij ziet de voordelen: ,,Door het opzetten van zo'n BIZ kun je bijvoorbeeld het parkmanagement handen en voeten geven. Dat bevordert de kwaliteit en uitstraling van het bedrijventerrein. Maar ook kan dit helpen bij het koppelen van vraag en aanbod voor bedrijfsruimtes. Een BIZ biedt een goede mogelijkheid voor ondernemers om bij te dragen aan de verbeterpunten voor een florerend Bovenland.''