Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2017

Veel drugsrijders op de weg

ALPHEN AAN DEN RIJN – In de afgelopen twee weken zijn maar liefst 26 bestuurders aangehouden, die onder invloed van drugs waren. Sinds 1 juli maakt de politie gebruik van een speekseltest, om de aanwezigheid van drugs te testen. Dat gebeurt naar aanleiding van afwijkend rijgedrag of als er een verkeersongeval heeft plaatsgevonden.

Een politiewoordvoerder laat weten, dat het niet is toegestaan om een voertuig te besturen, als de chauffeur drugs heeft gebruikt. Ook niet, als dat drugsgebruik enkele dagen daarvoor heeft plaatsgevonden. ,,Drugs blijven enkele uren tot dagen werkzaam in het lichaam. Een aantal joints in het weekend kunnen in de week erna nog van invloed zijn op het lichaam en een positieve uitslag op een speekseltest geven! Ook de rook van de joint van een bijrijder kan van invloed zijn op het rijgedrag van de bestuurder! Er zal altijd een proces-verbaal opgemaakt worden bij rijden onder invloed van drugs.''


Zodra een bestuurder een positieve uitslag op de speekseltest heeft, wordt de bestuurder aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Door een arts of verpleegkundige wordt er bloed afgenomen, dit bloed wordt vervolgens door het NFI onderzocht. Als de uitslag 'positief' is wordt er een proces-verbaal opgemaakt. Wanneer een bestuurder binnen vijf jaar twee keer veroordeeld wordt voor rijden onder invloed van drugs, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaard .De bestuurder moet dan opnieuw rijexamen doen.