Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2017

WSN wil bouwen in Nieuwveen

Nieuwkoop – Veel zeventigplussers willen graag een huurwoning in hun eigen Nieuwveen. Ook mensen die een koopwoning hebben, hebben interesse in het verhuizen naar een huurwoning, eventueel ook in de vrije sector. Dat blijkt uit een enquete, die door de Woningstichting Nieuwkoop (WSN) samen met de gemeente Nieuwkoop is uitgevoerd.

De reden voor het verhuizen van een rijtjeshuis naar een huurappartement met (thuis)zorgmogelijkheden is simpel: Als oudere en minder mobiele inwoner hoef je dan je dorp niet meer uit. Terwijl je wel zelfstandig kunt blijven wonen. WSN heeft daarom plannen ontwikkelt, om dit mogelijk te maken. Directeur Annelies Barnard licht de bouwplannen van haar organisatie toe. Zo moeten er zo'n tussen de 30 en 40 appartementen komen in het centrum van Nieuwveen. WSN heeft al vele jaren een stuk grond (Centrumlocatie Nieuwveen; de grond bij de A.H. Kooistrastraat) in bezit, maar een eerder plan werd teruggefloten door de Raad van State. Nu is de organisatie bezig met een nieuw bouwplan, ín goed overleg met de gemeente. Het plan zal komende jaren uitgewerkt worden en we hopen in 2020 te starten met de bouw.''


In de gemeenteraad klonken al ontevreden geluiden over de verloederde staat van dat terrein. Barnard laat hier over weten: ,,We begrijpen dat het aangezicht voor de inwoners niet prettig is. We willen de bewoners aanbieden het braakliggende landje naar het voorjaar toe in te zaaien met plukbloemen of bijbloemen, maar dat moet dan vanzelfsprekend nog overlegd worden met de direct aanwonenden. Het is nu te laat, er een tulpenveld van te maken.'' Een schapenweitje is ook niet mogelijk: ,,Wij mogen er geen agrarisch gebied van maken en we willen geluidsoverlast voorkomen'' Andere woningbouwplannen van WSN zijn twintig huurwoningen in Teylerspark en twee rijen van zes huurwoningen in De Verwondering.