Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Een woning weg, drie terug

[LEIMUIDEN] Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover een aanvraag om een huis aan de Dorpsstraat te slopen. Als dat pand verdwenen is, moeten er drie nieuwe woningen voor in de plaats komen. Dat zijn een vrijstaande woning en een twee-onder-één-kaphuis.


De Provincie Zuid-Holland heeft weliswaar gezegd, dat er geen extra huizen meer bij mogen komen, maar dat geldt niet voor binnen de kernen, zo informeert wethouder Henk Hoek. ,,Bouwplannen die binnen de kernen liggen, krijgen al heel snel groen licht, omdat het inbreidingsplannen zijn.'' Waar het gaat om bouwen in het open landschap, of zelfs aan de randen van de verschillende dorpen, is het een heel ander verhaal. Hiervoor worden de bouwmogelijkheden door de Provincie Zuid-Holland zoveel mogelijk beperkt.