Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Meer steun voor convenant

[KAAG EN BRAASSEM] Het gemeentelijke dreigen met een boete van ruim 1.300 euro vanwege overtredingen voor het verkopen van alcohol aan minderjarigen, heeft zijn effect gehad. Zeven (sport)verenigingen, die eerder nog niet een convenant wilden sluiten voor het terugdringen van de verkoop van alcohol, doen dat nu toch wel.


Het convenant draait nu een jaar en helpt de vele vrijwilligers die bij verenigingen actief zijn. Zo moeten ze leren om te vragen naar een ID-bewijs, als iemand alcohol komt vragen, terwijl die persoon er (te) jong uit ziet. Eerder kwamen enkele sportverenigingen in het nieuws, omdat zij tot hun grote woede een fikse boete hadden gekregen. Hun vrijwilligers hadden namelijk alcohol verkocht aan een jongere, die dit gerapporteerd had. Door mee te werken aan dit convenant, ontlopen die verenigingen nu grotendeels deze forse boete.