Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 december 2017

Plannen voor IKC op Zuidereiland

Nieuwveen – Een integraal kindcentrum (IKC) op het Zuidereiland (het zuidelijke deel van de nieuwbouw in de Verwondering naast de golfbaan); dit is een serieuze optie voor het college van burgemeester en wethouders. De politieke partij Natuurlijk Nieuwkoop heeft vragen gesteld over dit gebied van zo'n 6.000 m2.

Volgens het college biedt dat terrein voldoende ruimte voor een IKC; een school, waar de leerlingen ook kunnen sporten en gebruik maken van opvang. Een sporthal (in omvang vergelijkbaar met De Ringkant) moet ook mogelijk zijn op deze grond. Waar het gaat om parkeerruimte, zouden er ook genoeg plekken gerealiseerd kunnen worden.

Wat is de reden dat juist op deze plek op het Zuidereiland gekozen is voor de mogelijke vestiging van een IKC? Het college laat hierover weten, dat de gemeenteraad eerder dit jaar heeft gevraagd om ruimte te reserveren voor een maatschappelijke voorziening, zoals een IKC. ,,De locatie heeft aan de noordoostzijde een prima centrale ligging en directe koppeling met de bestaande kern.'' Andere locaties aan de westkant liggen op grotere afstand van de dorpskern. Bovendien wordt het daar lastiger om fietsers en voetgangers veiliger van en naar zo'n IKC te laten gaan.


De locatie grenst aan het een parkje/ bergbezinkbassin bij de Roggeveldweg. Door de centrale ligging kan met een fiets/voetbrug vanaf de Roggeveldweg een verkeersveilige verbinding voor fietsers en voetgangers gemaakt worden. Met de komst van een IKC kunnen er aan het westelijke deel van de Laan der Verwondering 'kleinere woonbuurten' gebouwd worden aan het water; elk op hun eigen 'eiland'.