Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Champagne voor voetbal en tennis


[LEIMUIDEN] De champagneflessen kunnen koud gezet worden bij voetbalvereniging De Kickers en de Tennisvereniging Leimuiden. Tijdens de raadsvergadering van maandag 22 januari bleek, dat de gemeenteraad positief is over het bestemmingsplan 'Leimuiden West'. Volgens dat bestemmingsplan mogen er ruim dertig woningen komen in het gebied naast de Meerewijck, krijgt De Kickers kunstgras en kan de tennisvereniging uitbreiden.

Het is een win-win-win situatie voor de bij de deal betrokken partijen. Omwonenden maken al jaren bezwaar tegen deze ontwikkeling. Dan gaat het niet alleen om geluids- en lichtoverlast, maar ook het feit, dat de dijk bebouwd wordt. Maar wethouder Yvonne Peters (VVD) kon tijdens de vergadering melden, dat er overeenstemming is tussen enkele bezwaarmakers van de Beukenlaan en de bedenkers van Leimuiden West. Zo komen er extra groenstroken tussen de sportvelden en de huidige omwonenden en de lichtsterkte van de lichtmasten moeten een bepaald maximaal volume hebben.

Hierop uitten alle partijen hun steun uit voor de huizen-voetbal-tennisdeal. Inwonerraadslid Jan van der Geest (VVD) grapte nog over toekomstige geluidsoverlast op de tennisbanen: Het open kampioenschap van Leimuiden kan nog eens toppers trekken als Maria Sjarapova en Venus Williams. Dan hoef je van het gekreun niet wakker te liggen.'' Raadslid Ger van Emmerik (SVKB) wilde nog weten, of de gemeenteraad er 250.000 euro voor over heeft, zodat de dijk niet bebouwd hoeft te worden. Maar hier was geen enkele politieke partij voor te porren. Raadslid Thijs Brambach (PRO) vond: ,,We leven niet honderd jaar geleden, maar we moeten 50 jaar vooruit. Dit is een package deal en een grote kans. We zijn blij met de komst van sociale woningbouw en dat die als eerste zal worden gerealiseerd. Nu is er een mogelijkheid om Meerewijck 3 te bouwen.''

Op maandag 5 februari komen PRO en CDA met een motie om aan de voet van Meerewijck 1, dus langs de voetbalvelden, een wandelpad, danwel recreatieroute aan te leggen. Langs dit wandelpad komen dan ook zitbankjes, zo verzekerde Brambach naar aanleiding van een vraag van het Witte Weekblad.