Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

,,Geen geld naar Leidse ijsbaan''


[KAAG EN BRAASSEM] De gemeente moet geen 170.000 euro overmaken aan Leiden, zodat daar een iets grotere ijsbaan aangelegd kan worden. Fractievoorzitter Ton van Velzen (LKB) stelt dit op maandag 5 februari voor tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Volgens Van Velzen is het niet uit te leggen aan de inwoners, dat Kaag en Braassem geen geld beschikbaar stelt voor de eigen gemeentelijke eigendommen, zoals De Alkenburcht. Maar dat er tegelijkertijd wel 170.000 euro naar een ijsbaan in Leiden wordt overgemaakt. Daar komt nog bij, aldus Van Velzen, dat de gemeente Voorschoten al heeft laten weten, dat ze niet van plan zijn om geld bij te chippen voor de 'grote ijsbaanwens' van Leiden. Ook de armlastige gemeente Oegstgeest twijfelt, of ze willen meebetalen aan de schaatsbaan.

De LKB-voorman: ,,Door het afhaken van Voorschoten en wellicht een aantal andere geeenten zal de bijdrage per inwoner voor de overige deelnemende gemeenten stijgen. De nu gevraagde bijdrage van 170.000 euro zal veel hoger uitvallen. De gemeente Kaag en Braassem heeft aangegeven niet meer te investeren in stenen. Geef daarom onmiddellijk aan de gemeenteraad van Leiden aan, dat wij geen financiële bijdrage verstrekken voor de uitvoering van een in Leiden te realiseren ijsbaan.'' De overige politieke partijen beraden zich de komende weken op hun standpunt over dit onderwerp.