Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Bewonersvertegenwoordigingen zijn unaniem


Schiphol alleen uitbreiden in de Noordzee

Haarlemmermeer – De bewonersvertegenwoordigingen in de regio Schiphol zetten unaniem in op uitbreiding van Schiphol in de Noordzee. Dit staat in het rapport 'Een vlucht naar voren', dat werd aangeboden aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. De omwonenden roepen de minister op om een onderzoeksproject op te starten naar alternatieven voor het doorgroeien van de luchthaven Schiphol op de huidige locatie.

En dat zou moeten zijn op een 'IJ-vlakte' in zee. Niet heel Schiphol moet direct dicht van de omwonenden, maar als Schiphol moet groeien, kan dat alleen op het water. De eerste twee banen in de Noordzee kunnen de aanleg van een tweede Kaagbaan voorkomen en kan waarschijnlijk al de Buitenveldertbaan deels of helemaal gesloten worden. Een volgende stap is om de luchthaven “Amsterdam International Airport at Sea” in fases uit te breiden. Totdat uiteindelijk heel Schiphol verplaatst is.

Juist door nu een onderzoek te doen naar de mogelijkheid van Schiphol in zee, is het ook mogelijk te zorgen dat deze start- en landingsbanen gecombineerd kunnen worden met het opwekken van groene energie. De bewonersvertegenwoordigingen dringen aan op spoed: ,,De vestiging van een nationale luchthaven in dichtbevolkt gebied is een historische vergissing gebleken. Deze mag zich niet herhalen door voor de luchthavencapaciteit op korte termijn besluiten te nemen die op langere termijn opnieuw moeten worden betreurd.'' In 1995 hebben Nederlandse bedrijven in Hongkong een compleet nieuw vliegveld in de zee gebouwd. En dat moet ook lukken in Nederland, aldus de bewonersvertegenwoordigingen. ,,Met een vernieuwende en technisch hoogwaardige oplossing voor een probleem dat op veel plaatsen in de wereld speelt, kunnen verschillende sectoren van het bedrijfsleven zich prominent op de wereldkaart zetten. Nederland is na afsluitdijk en deltawerken toe aan een nieuw en aansprekend infrastructureel project.''