Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

'Twee extra wijkagenten'


Nieuwkoop – Het CDA wil meer blauw op straat. Op dit moment lopen er drie wijkagenten door de dertien kernen, waarvan er slechts één fulltime inzetbaar is. Dat is niet genoeg, zo stelt kandidaat-raadslid Antoinette Ingwersen. Zij pleit voor de komst van nog eens twee wijkagenten.

De gemiddelde richtlijn voor het aantal wijkagenten is één wijkagent per 5000 inwoners. Ingwersen: ,,Ik kan niet begrijpen, dat in Nieuwkoop op een kleine 30.000 inwoners nog geen drie wijkagenten actief zijn. De gemeente Nieuwkoop is nu een veilige leefomgeving en dat willen we ook zo houden. Hoe minder de politie zicht heeft op wat er speelt, hoe meer ruimte er ontstaat voor ongewenste activiteiten.”