Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

VVD pleit voor slimme veerstoepoplossingen


[KAAG] ,,Waarom moet de gemeente 750.000 euro reserveren voor de vervanging van de veerstoepen, terwijl in 1982 een contract is getekend, dat de pontbeheerder deze kosten op zich moet nemen?'' Dit vroeg inwonerraadslid Jan van der Geest (VVD) zich maandag 5 maart af tijdens de politieke avond. Hij hekelde het collegevoorstel over het type veerstoepen, dat moet worden aangelegd en gaf aan, dat een plaatselijk bedrijf voor een veel lager bedrag kan zorgen voor de juiste type veerstoepen.

Een eerdere opmerking van Van der Geest, om een brug aan te leggen naar Kaageiland, heeft hem op veel kritiek van de eilandbewoners komen te staan. Hij verdedigde dit plan, door te stellen, dat de gemeente met het geld van de driekwart miljoen euro voor het vervangen van de veerstoepen en een jaarlijkse bijdrage van 132.000 euro aan Ponto ,,al een brug hebt, die halverwege de Ringvaart gaat.'' De VVD-er liet weten, dat een bedrijf in Oud Ade enkele jaren geleden al ,,een slimme oplossing'' had voor het vervangen van de veerstoepen. En dat de pontbeheerder bereid was om deze kosten op te nemen. Totdat oud-wethouder Harry van Schooten (SVKB) ingreep en stelde, dat de gemeente deze kosten zou moeten gaan betalen. Maar volgens Van der Geest blijkt uit een contract van 1982, dat deze kosten juist voor de pontbeheerder zijn.

Wethouder Herman Haarman gaf echter aan, dat er in 1999 een nieuwe overeenkomst is gesloten en in die overeenkomst staat niet duidelijk genoeg gemeld, wie er verantwoordelijk is voor de vervangingskosten van de veerstoepen. Juristen hebben geconcludeerd, dat daarom de gemeente er voor verantwoordelijk is. Raadslid stelde een oplossing voor, om uit de impasse te komen. ,,We besluiten over de kredietaanvraag, niet over de aanbesteding. We kunnen de wethouder oproepen, door de aanbesteding in de markt te zetten, waarbij we de markt vragen om een alternatief aan te bieden. Dan geven we de ruimte aan partijen om alternatieven aan te bieden, zodat je onder het bedrag van de aanbesteding kunt komen.'' Dit onderwerp komt nog terug in de besluitvormende raadsvergadering van maandag 12 maart.