Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Inwoners steunen voortbestaan dorpsraad


WOUBRUGGE > De dorpsraad Woubrugge blijft toch bestaan. Dat was de uitkomst van een ledenvergadering, die vrijdag 20 april in Café Die Twee werd gehouden. Van de zestig aanwezigen was er niet één, die vond dat de bestuursleden Ben Beukenholdt, Jan Veraart en Veronique Blommaard moeten stoppen.

De dorpsraad houdt zich bezig met allerlei verschillende zaken, die Woubrugge aan gaan. Van losliggende stoeptegels tot complete nieuwbouwplannen voor sociale woningen. Ook lanceerde de dorpsraad het plan om een struinpad aan te leggen naast een al bestaand fiets- en wandelpad. Dit 50.000 euro kostende pad leidde tot veel ophef in het dorp en werd zelfs één van de hoofditems in het SBS6 programma 'Van onze centen'. Ook op de sociale media gingen tientallen dorpsgenoten helemaal los: 'Geldverspilling', 'onzinnig' en 'nutteloos' waren nog enkele van de aardige opmerkingen.

Een gevoelige nederlaag leed het dorpsraadsbestuur, toen zij de gemeenteraad opriepen om niet door te gaan met de plannen voor de bouw van 20 extra sociale woningen op het Landje van Egmond. De politici negeerden die oproep en besloten toch, dat die woningen op dat stukje Woubrugse groen moeten komen.

Deze twee ontwikkelingen zorgden er voor, dat het dorpsraadbestuur nog eens goed naar zichzelf ging kijken. En ze vroegen zich af of er nog voldoende draagvlak is voor hun activiteiten. Dus werd een speciale ledenvergadering georganiseerd om te kijken of de dorpsraad na vijf jaar nog verder moet gaan. Beukenholdt, Veraart en Blommaard konden gerust zijn. Met een luid applaus van de aanwezigen kregen zij de steun die ze zochten om nog weer jaren door te gaan.

En er is nog volop te doen, zo lichtte Veraart toe. ,,We willen dat die ellendige en onveilige rotonde op de Bateweg / N446 aangepakt wordt. We zijn al drie jaar aan het kijken met de provincie of dat niet veiliger kan. Een tweede ontsluiting via de Oudendijkseweg staat in de planning voor na 2025.'' Ook zijn er wensen voor een vrijliggend wandelpad langs de Leidsche Slootweg. Na afloop van de vergadering konden de bestuursleden volop de felicitaties van hun dorpsgenoten in ontvangst nemen.