Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Nieuw klachtbureau discriminatie


[KAAG EN BRAASSEM] Jarenlang verzorgde het Bureau Discriminatiezaken Haaglanden en Holland-Midden de aangiften vanwege discriminatiegevoelens. Maar nu blijkt, dat dit bureau failliet is gegaan.

Wethouder Yvonne Peters kon donderdag 26 april ook niet verklaren hoe het kan, dat een organisatie die wat klachten noteert en doorgeeft aan allerlei organisaties, failliet kan gaan. Maar feit is, dat er een instantie moet zijn, die dit soort klachten noteert. Daarom is de gemeente nu een nieuwe subsidieovereenkomst aangegaan met de Stichting iDb. En krijgt iDb dit jaar 5.100 euro om als onafhankelijk meldpunt voor discriminatie te fungeren. Aan het eind van dit jaar bekijkt de gemeente, of de samenwerking met iDb doorgaat, of dat er met een andere organisatie de discriminatieklachten worden behandeld. Ook is het mogelijk, dat het gemeentebestuur hiervoor een vorm van regionale samenwerking aangaat.