Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Zwemplek blijft op zelfde plek


[HOOGMADE] Het ziet er naar uit, dat de huidige zwemplek nog vele jaren onveranderd blijft. De dorpsraad Hoogmade heeft het opgegeven om nog naar een alternatieve locatie te zoeken. De opties die deze dorpsraad eerder aangaf stuitten op zoveel verzet, dat de dorpsraad een besluit over de zwemplek nu overlaat aan het gemeentebestuur. Dat werd dinsdag 17 april duidelijk tijdens de vergadering van de dorpsraad.

De dorpsraad had vorig jaar het plan geopperd om een zwemplek aan te leggen bij de volkstuinders. Maar deze mensen zagen de komst van zo'n zwemplek niet zitten, zo benadrukte Frans Witteman nog maar eens. Als je kiest voor een bepaalde plek, moet je met de volkstuinders praten. Het is jammer, dat dit niet gebeurd is. Combineren van een volkstuin met een zwemplek zonder toezicht 's avonds leidt tot grote problemen. Dat moet je niet willen.'' Hij wees er op, dat de gemeenteraad heeft bepaald, dat het dorp Hoogmade zelf met een oplossing moet komen voor een eventuele alternatieve zwemplek. En als dat niet lukt, dat dan de huidige zwemplek blijft voortbestaan.

Voorzitter Lauris Beets wierp nog tegen, dat de huidige zwemplek 'onverantwoord' is. ,,De jeugd heeft gezegd, dat ze een betere plek willen hebben. Maar wij komen hier als dorpsbestuur niet uit. Het is aan de gemeente om er iets van te vinden.'' Burgemeester Marina van der Velde concludeerde: ,,Het MRSV (Maatschappelijk Ruimtelijke Structuurvisie, JD) besluit is; als jullie als gemeenschap er niet uit komen, doen we als gemeente niets.''