Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Effe doorbijten voor busgebruikers


[LEIMUIDEN] In Leimuiden komt geen alternatieve busroute voor bus 56, nu de rondweg van Leimuiden tijdelijk is afgesloten. Enkele weken geleden moesten twee oudere dames met rollators een half uur in weer en wind lopen, om de bushalte te bereiken. De politieke partij SVKB had hier vragen over gesteld en naar aanleiding daarvan heeft het college van burgemeester en wethouders overleg gehad met Arriva. Zonder resultaat.

Drie alternatieve busroutes zijn besproken met Arriva. Het rijden van de bus via de Dr. Stapenséastraat en Dorpsstraat viel af, omdat Arriva verkeersveiligheidsproblemen verwacht in de smalle Dorpsstraat. De bus laten keren op het voormalige Connexxionterrein ziet Arriva ook niet zitten. Dat leidt volgens het bedrijf tot hoge kosten, omdat het terrein nu ook voor andere zaken wordt gebruikt. Ook het voorstel om de bus te laten keren op het terrein van Kickers '69 haalde het niet. Arriva wees er op, dat dit parkeerterrein regelmatig (deels) bezet is en dat keren dan niet mogelijk is.

Wethouder Yvonne Peters (VVD) laat weten, dat er verder geen alternatieven zijn: ,,Het houdt een keer op. We hebben gekeken of er mogelijkheden zijn die passen over de wegstructuur. Er zijn wegwerkzaamheeen, maar die duren niet voor altijd. Het is even doorbijten. Ik realiseer me dat het voor sommigen effe lastig is. Maar daar is de regiotaxi nou voor bedoeld.''