Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Coach4you helpt brugklaskinderen


[KAAG EN BRAASSEM] De organisatie 'Coach4you' zoekt vrijwilligers, die kinderen willen helpen met hun overstap van de basisschool naar het middelbaar onderwijs. Hierbij ondersteunen deze vrijwilligers de leerlingen een jaar lang met hoe ze hun huiswerk en schoolopgaven het beste kunnen plannen. Tegelijkertijd kan de coach een aanspreekpunt zijn voor het kind om door een moeilijke (puber)fase te gaan.

Coach4U is een landelijk project; in Nieuwkoop worden er nu vijf kinderen begeleid. Ook in Kaag en Braassem wordt dit gratis steuntje in de rug van brugklaskinderen vanaf september 2018 aangeboden. Deze begeleiding valt onder de Driemaster, maar Jan Damen is coördinator van Coach4you. ,,Wij bieden een persoonlijke coach voor het kind om dat kind door de moeilijke fase heen te houden. Het is heel belangrijk om te kijken, op welke manier een kind leert. Wij helpen een planning te maken, die past bij het kind.'' De brugger moet zelf ook mee willen werken; anders heeft deze begeleiding geen zin. Belangrijk te weten is, dat Coach4you geen vorm van huiswerkbegeleiding is of een manier om een hoger schooladvies te krijgen.

Wie zich wil aanmelden, moet wel een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen voorleggen, zodat duidelijk is dat hij/zij in het verleden geen foute dingen heeft gedaan. Ook blijven bij de gesprekken tussen de coach en het kind (die in het huis van het kind gebeuren), de deuren altijd open. Wie interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor Coach4you, kan een email sturen naar: coach4you@gildenieuwkoop.nl. Ouders, die Coach4you willen inzetten voor hun kind, kunnen een bericht sturen naar ditzelfde emailadres.