Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Enthousiasme over supermarkt achter Intratuin


[TER AAR] In de afgelopen maanden leek het wel, of er alleen maar tegenstanders waren tegen de komst van een supermarkt achter de Intratuin. Maar tijdens twee informatiebijeenkomsten op maandag 18 juni kwamen juist veel voorstanders naar De Vlinder, om daar hun zegje te doen.

Omwonenden wilden daarnaast goed geïnformeerd worden over de aankomende bouwwerkzaamheden en wat dit kan betekenen voor hun huizen en de fietsende kinderen. Zij werden grotendeels gerustgesteld met de gemeentelijke mededeling, dat vrachtauto's zwaarder dan 50 ton niet welkom zijn. En bouwverkeer dat vanaf 1 juli af en aan rijdt, via de Oostkanaalweg, Kerkweg en via een van de bestaande opritten van de Intratuin, mag slechts met een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur rijden. Dit is om trillingen en dus schade aan de woningen te voorkomen.

Wethouder Antoinette Ingwersen was vooral naar de bijeenkomst gekomen, om te horen wat er bij de mensen leeft. Inwoonster Mariska Valentijn hoopt, dat er een Vomar supermarkt achter de Intratuin komt: ,,Het is een toegevoegde waarde aan het dorp, zeker omdat die supermarkt buiten het centrum komt.'' Zij heeft vanuit haar woning uitzicht op het te bouwen pand, maar dat vindt ze niet erg: ,,Er stonden kassen en straks kijk ik tegen iets anders aan.'' Ook Karin Koster verwelkomt de supermarkt, net als ,,Marvin Klein met zijn vriendin: Die supermarkt mag er komen. Dan is die lekker dichtbij en het is gemakkelijk voor ons.''

Een handvol ondernemers maken hun ongenoegen duidelijk, met het tonen van allerlei protestborden. Maar echt indruk maakt het niet; het leidt zelfs tot een tegenactie van Bianca Ferwerda. Zij gaat pontificaal tussen de ondernemers staan en toont de poster: 'Wij zijn voor de supermarkt'. Ferwerda heeft het helemaal gehad met de protesterende winkeliers. ,,Ik denk niet, dat hier winkels wegvallen door die supermarkt.'' Ondernemer Rob Reehorst blijft tegenstander: ,,Ik vind een supermarkt achter de Intratuin niet de juiste ontwikkeling. Het bestemmingsplan is daar niet voor bedoeld.''