Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Geen megabrede school


Nieuwkoop – Maar liefst vier nieuwe basisscholen moeten er de komende jaren gebouwd worden in de gemeente Nieuwkoop. Dat worden dan 'integrale kindcentra', waar kinderen onder meer terecht kunnen voor onderwijs, opvang en sport. Dat leidt tot de vraag, waarom het gemeentebestuur niet de keuze maakt voor één megabreed integraal kindcentrum (ikc). Dat scheelt namelijk enorm in de kosten; bovendien leren de kinderen uit de verschillende dorpskernen elkaar kennen.

Het college van burgemeester en wethouders kiest hier toch niet voor, zo laat een woordvoerder weten. De IKC's vervullen een bredere ontmoetingsfunctie voor de betreffende dorpskernen, waarmee het voorzieningenniveau en de leefbaarheid van de kernen wordt vergroot. Alleen al daarom is het gewenst dat de scholen verspreid zijn over een aantal kernen om ook die functie kunnen vervullen. In de Maatschappelijke Structuurvisie (MSV) streven we ernaar dat kinderen zoveel mogelijk in hun eigen woonomgeving naar school gaan en dat deze scholen veilig, gezond en goed bereikbaar zijn, zodat kinderen kunnen leren in een sociaal veilige omgeving. Een megabrede school biedt naar ons idee niet de juiste leer- en ontwikkelingsomgeving voor jonge kinderen.''