Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Huttenbouw naar andere locatie


[ROELOFARENDSVEEN] Het terrein achter perceel Sotaweg 8 wordt door de gemeente verkocht aan Naktuinbouw. Dat betekent het einde van een jarenlange traditie; de huttenbouw van de Stichting Vakantiespelen Alkemade wordt vanaf 2019 verplaatst naar het parkeerterrein bij DOSR. Dit jaar kunnen de kinderen dus voor het laatst terecht op de oude, vertrouwde locatie.

Naktuinbouw wil het terrein graag hebben om haar laboratorium uit te breiden en tegelijkertijd een betere toegangsweg naar haar gebouwen te hebben. De kermiswagens, die eens per jaar gebruik maken van dit terrein en de aanwezige elektriciteitsvoorzieningen, mogen dit blijven doen. Hiervoor moeten ze echter wel huur betalen. Rederij Van der Meer krijgt er vier parkeerplaatsen bij, als onderdeel van de verkoopdeal.

De gemeentelijke grond krijgt dus een nieuwe eigenaar voor een bedrag van 140.000 euro. Een uitdaging is nog wel, waar in de toekomst het Oktoberfest nog terecht kan. Als de huttenbouw namelijk naar het DOSR-terrein gaat, zouden daar vier evenementen per jaar plaats vinden, terwijl er maar een vergunning is voor drie evenementen. Het Oktoberfest heeft een meerjarige vergunning, maar moet mogelijk toch een andere plek zien te vinden. Wethouder Yvonne Peters laat weten, dat een definitieve beslissing pas genomen wordt na afloop van de derde editie van dat Oktoberfest, dat in oktober plaats vindt. Dan wordt namelijk ook duidelijk, of er nog een volgende editie komt. Desgevraagd stelt de wethouder, dat het ook nog mogelijk is om het bestemmingsplan zo aan te passen, dat er op het DOSR-terrein toch nog vier evenementen per jaar gehouden worden. Maar dat moet dan wel in overleg gaan met de omwonenden.