Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Brandweervrijwilligers zuchten


Onder aftandse kazerne

Leimuiden – De brandweervrijwilligers van Leimuiden wachten al jaren met smart op een verbouwde kazerne. In 2016 kregen de mannen en vrouwen, die dagelijks hun leven wagen, nog te horen dat die kazerne 'eind 2017' toch echt opgeknapt en zelfs uitgebreid zou zijn.

Maar inmiddels is het al 2018 en zitten de vrijwilligers nog altijd in een oude, aftandse kazerne. En dat blijft voorlopig ook zo, bleek tijdens een presentatie van clustercommandant van de brandweer, Edo Groenendijk. Inmiddels heeft de brandweer de kazerne voor een zacht prijsje overgenomen van de gemeente, maar grootschalig onderhoud heeft nog altijd niet plaats gevonden. Alleen de loshangende tegeltjes, waarover de brandweerlieden steen en been klaagden, zijn weer vastgeplakt. Groenendijk legt uit, waardoor het uitstel is ontstaan: ,,We zitten als brandweer Holland Midden ook midden in een reorganisatie. Ook staat het huisvestingsvraagstuk onder druk. Ik verwacht met de organisatieverandering en beschikbare capaciteit niet, dat er dit jaar nog een sloophamer in het gebouw gaat.''