Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Zeven ton extra naar jeugdzorg


[KAAG EN BRAASSEM] De gemeente moet een financiële tegenvaller slikken van 700.000 euro. Dit is het directe gevolg van een verloren rechtszaak, waardoor Kaag en Braassem de aanbesteding van de jeugdzorg opnieuw moest uitschrijven.

En hierdoor kwam er een 'overgangsregeling'. Cliënten die op 31 december 2017 jeugdhulp ontvingen, mogen hun hulptraject afmaken bij hun huidige aanbieder. Voor trajecten die na 1 augustus 2018 nog doorlopen, geldt dat in overleg met de cliënt bekeken wordt wat de beste oplossing is: het hulptraject afmaken bij de huidige jeugdhulpaanbieder of een passend traject bij GO! voor jeugd.

Die extra keuzes zorgen voor hogere kosten, omdat niet alle zorg ondergebracht is bij GO! voor Jeugd. Wethouder Yvonne Peters verzekert, dat die financiële tegenvaller eenmalig is. ,,We zijn trots op de manier waarop we de jeugdzorg hier geregeld hebben. De kinderen krijgen de zorg die zij verdienen en wij houden grip op de kosten.'' Het gemeentebestuur had al rekening gehouden met een mogelijke tegenvaller van 375.000 euro. De overige 325.000 euro worden uit de algemene reserve gehaald.