Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

Kansen voor opknappertjes


[KAAG EN BRAASSEM] Vorig jaar zijn in deze gemeente dertig verkeerd geplaatste fietsen en fietswrakken verwijderd. Van die fietsen is één fiets door de eigenaar opgehaald; de rest is na een opslagtermijn van drie maanden vernietigd.

Maar in deze tijd van duurzaamheid en hergebruik van spullen; is het niet beter, dat de gemeente deze fietsen doneert aan bijvoorbeeld de kringloopwinkel? Dan kunnen deze opgeknapt en weer hergebruikt worden. Wethouder Yvonne Peters (VVD) zegde toe, dit uit te zoeken en al heel snel kwam een reactie van een gemeentelijk woordvoerder. ,,Een deel van de fietsen is in zodanige staat dat deze niet hergebruikt kunnen worden. Die worden daarom vernietigd. Een deel van de fietsen kan als 'opknappertje' gezien worden. Daar doen we nu niets actiefs mee. We denken na over een mogelijke inzet / hergebruik van deze fietsen.''