Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

Klachtenstijging van 134%


[KAAG EN BRAASSEM] Het aantal meldingen over het dumpen van afval, milieuverontreiniging en veeg- en zwerfvuil is vorig jaar explosief toegenomen. Waren er in 2016 nog maar 337 klachten, vorig jaar ontving de gemeente maar liefst 567 meldingen in totaal. Dat is een stijging van 68,2%.

Een deel van die meldingen (229 aanvragen) betreft de aanvraag van kroonringen voor het aanbieden van plastic afval, zodat deze zakken aan lantaarnpalen bevestigd kunnen worden. Een ambtelijk rapport constateert tevreden: ,,Als we deze 229 aanvragen buiten beschouwing laten, dan komt de toename (van het aantal meldingen, JD) uit op slechts 0,6%.'' Handhaven op te vroeg aangeboen PMD- (plastic, metaal en drankkartonverpakkingen) zakken blijft lastig voor de gemeente. ,,Omdat er zelden adresgegevens in de zakken van het PMD-afval worden aangetroffen.''

Steeds meer inwoners ergeren zich aan de overvolle dan wel verdwenen gemeentelijke prullenbakken. Het aantal klachten hierover steeg vorig jaar zelfs met 134,7%! Een ambtelijk rapport laat weten: ,,In 2017 waren er relatief veel meldingen vanwege het verwijderen van prullenbakken ter voorkoming van vuurwerkschade. De meldingen hadden betrekking op het niet snel genoeg terugplaatsen van de bakken.'' Dit jaar wil de gemeente beter communiceren richting de inwoners wanneer de prullenbakken verwijderd en teruggeplaatst worden.