Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

Kinderen krijgen alcohol


[KAAG EN BRAASSEM] Vorig jaar zijn bij 37 controles op basis van de Drank- en horecawet maar liefst acht boeterapporten uitgeschreven aan alcoholverstrekkers. Zij hadden het gewaagd om drank te verkopen aan minderjarige kinderen.

Kinderen, die evenementen bezoeken, kunnen ook regelmatig offeren aan Bacchus. Al jarenlang mag er geen alcohol geschonken worden aan jongeren onder de 18, maar toch blijven er horecagelegenheden, supermarkten en sportkantines, die deze wet aan hun laars lappen. In 2017 werden bij controles 53 jongeren onder de 18 betrapt op het bezit van alcohol. Zij moesten zich melden bij Bureau Halt. De controles op het schenken van alcohol aan minderjarige kinderen blijven de komende jaren doorgaan.