Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Nieuwkoop en Kaag en Braassem in onderste helft

STREEK - De gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem komen er niet best van af in de Elsevier-lijst van beste gemeenten om in te wonen. Kaag en Braassem haalde een schamele 226ste plek van de in totaal 380 gemeenten. De gemeente Nieuwkoop kon niet eens de top 250 bereiken; de inwoners en bestuurders moeten het doen met een 251ste plek.

Ronduit slecht presteerde Nieuwkoop waar het gaat om de aanwezigheid van onderwijs, winkels en bereikbaarheid met het openbaar vervoer of via de weg. Wel voelen de inwoners zich relatief veilig en is er een grote mate van saamhorigheid.

Kaag en Braassem doet het wat beter qua onderwijsvoorzieningen. Maar scoort een onvoldoende, waar het gaat om de hoeveelheid en types winkels en de concentratie van monumentale gebouwen en aantrekkelijke woonhuizen. Ook de inwoners van Kaag en Braassem voelen zich over het algemeen veilig.