Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Plannen voor groot vakantiepark


[LEIMUIDEN] Een vakantiepark op de Westerdijk 14-48b, ofwel de locatie Betonindustrie Boot/ Struyk Verwo Infra. Hier moeten tot 75 recreatiewoningen verschijnen en nog eens zo'n 15 permanente woningen. Het college van burgemeester en wethouders wil hier wel aan meewerken, zo laat burgemeester Marina van der Velde weten.

Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland en Dormio Leisure Development zijn van plan om deze locatie geschikt te maken voor de permanente woningen aan de kant van de Oude Wetering. Aan de andere kant van de Westerdijk komen dan de recreatiewoningen te staan. Dit liet Jeroen Luykx van Gebroeders Blokland weten aan de gemeente. Na de zomervakantie, eind augustus, worden de omwonenden tijdens een informatiebijeenkomst op de hoogte gebracht van de plannen.

Het liefst hadden de initiatiefnemers 110 vakantiehuisjes gebouwd, maar dat ging het college toch net even te ver. Ook stelt het college eisen: zo moet 30% van het woningbouwprogramma te bestaan uit sociale woningen. Ook ziet het gemeentebestuur graag een waterverbinding tussen het recreatiepark en de Drecht, dan wel de Wetering. Verder moet goed uitgezocht worden, dat er voldoende parkeerruimte is en of de Westerdijk en de Heilige Geestlaan het extra verkeer aan kunnen.

Van der Velde stelde: ,,Dit is een eerste verzoek van de initiatiefnemer die het terrein wil invullen. Op de huidige tekeningen staat een verbinding met de Drecht, maar het moet in overleg met de buurt bekeken worden, of dat wenselijk is. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je bekijken of een verbinding met de Wetering mogelijk is. Het is voor het college wenselijk om in ieder geval een verbinding te hebben met het water; dan wel de Wetering, dan wel de Drecht.'' Wordt dit een XXL Funpark? ,,We denken niet aan de Efteling. Het wordt een rustig recreatiegebied met huisjes en permanente woningen. Maar het plan staat nog in de kinderschoenen.''