Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2018

Ontevredenheid over resultaat N207


[LEIMUIDEN] [RIJNSATERWOUDE] Nu de werkzaamheden voor de busbaan N207 tussen Leimuiden en Alphen afgerond zijn, breekt een nieuwe fase aan. Voortaan mag de parallelweg niet meer gebruikt worden om van A naar Beter te rijden. Bij die weg zijn borden geplaatst, dat alleen 'bestemmingsverkeer' daar mag komen.

Wethouder Yvonne Peters liet tijdens de fractievergadering van de VVD weten, dat ze aan burgemeester Marina van der Velde zou vragen of er extra politiecontroles kunnen plaatsvinden. ,,Want met deze borden kan de politie nu bonnen gaan uitdelen.''

Ondertussen groeit de onvrede over het resultaat op de N207. Rijden op deze verbindingsweg was jarenlang al een crime. Daar kwamen nog eens de maanden durende werkzaamheden bovenop, met veel vertragingen voor al het auto- en vrachtverkeer. En het eindresultaat is voor de automobilist nog steeds, dat iedereen weer in de file staat. Alleen ligt er nu een blinkend stuk asfalt naast, dat nauwelijks gebruikt wordt. Met uitzondering van enkele bussen per uur, die voor het grootste deel van de dag vrijwel leeg zijn.

Peters hintte richting de VVD-ers: ,,Uw partij kan in een Motie Vreemd aan de orde van de dag het college vraagt, om druk uit te oefenen op de Provincie Zuid-Holland, om van de busstrook een doelgroepenstrook te maken.'' Op die manier zouden vrachtwagens bijvoorbeeld ook op de busbaan kunnen rijden. Maar fractievoorzitter Jan van der Geest pakt deze handschoen nog niet op. ,,Als ik dat doe, moet dat met rugdekking van de raad gebeuren. Ik ben voor om het aan te pakken, maar wil eerst kijken, wat de ervaringen in Rijnsaterwoude zijn over het sluipverkeer. Na de vakantie kunnen we hier naar kijken.''